ukenru
parlament-gotoviy-pidtrimati-bud-yaku-kandidaturu-auditora-nabu-nardep

Парламент готовий підтримати будь-яку кандидатуру аудитора НАБУ - нардеп

 • 8632 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Сьогодні Верховна Рада України готова підтримати будь-яку кандидатуру аудитора НАБУ, яка буде запропонована Комітетом ВР з питань запобігання та протидії корупції. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України від фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент УНН.

"Якщо антикорупційний комітет визначиться щодо будь-якої кандидатури аудитора НАБУ, то повірте, його всі підтримають. Сподіваємося, що Комітет зробить відповідне подання ", - зазначив Гончаренко.

У той же час, депутат не виключає того, що у разі провалу голосування по кандидатурі аудитора НАБУ, парламент знайде іншу можливість впливу на антикорупційний орган.

"Шлях, яким пропонується звільняти глав НАБУ і САП через голосування в парламенті є "крайнім". Якщо ми не знайдемо іншого методу парламентського контролю за діяльністю НАБУ, то тоді можна розглядати і таке питання. Не може бути одна організація без будь-якого контролю - тоді потрібно ставити питання про те, щоб директора НАБУ знімали не 226 голосами, а більшою кількістю голосів, наприклад 300. Але підкреслю, що найкращим варіантом є саме аудит", - резюмував Гончаренко .

Нагадаємо, 19 грудня з невідомих причин було скасовано засідання Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, де на порядку денному стояло питання конкурсу на посаду аудитора НАБУ.

Українські Національні Новини

Політика