palyly-pikapy-zsu-ta-releini-shafy-na-pivdni-ukrainy-pravookhorontsi-zatrymaly-poplichnykiv-rf-sered-nykh-chetvero-nepovnolitnikh

Палили пікапи ЗСУ та релейні шафи на півдні України: правоохоронці затримали поплічників рф - серед них четверо неповнолітніх

 • 21712 переглядiв

Правоохоронці затримали шістьох молодих людей, які вчиняли підпали військової техніки в Одесі та Миколаєві на замовлення російської розвідки. Зловмисники підпалювали військові позашляховики та об'єкти залізничної інфраструктури.

Правоохоронці затримали ще шістьох поплічників російської розвідки, які вчиняли підпали в Одесі та Миколаєві. Основними цілями ворога були військові позашляховики Сил оборони та релейні шафи на магістральних лініях Укрзалізниці, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

За даними СБУ, для вчинення диверсій рф залучила чотирьох неповнолітніх і двох 18-річних молодиків, які шукали "легких грошей" у Телеграм-каналах. Там вони потрапили у поле зору спецслужби рф, яка запропонувала "швидкий заробіток" в обмін на співпрацю.

Щоб підтвердити виконання ворожих завдань, фігуранти знімали кожне загоряння на камери своїх телефонів.

Так, в Одесі "на гарячому" затримано двох зловмисників, які підпалили шафу вхідного світлофора на стратегічній лінії залізничного сполучення, а потім намагалися втекти з місця злочину.

Але їм це не вдалося. Одночасно було затримано їхнього спільника, який допомагав підпалювачам провести дорозвідку біля потенційних цілей.

У подальшому зловмисники мали продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури, щоб зашкодити логістиці Сил оборони на півдні України.

Додамо

Як повідомляв УНН, у Миколаєві затримано трьох неповнолітніх віком 13, 14 та 16 років, які на замовлення рф підпалили два службових пікапи морської піхоти ЗСУ.

Українські захисники привезли відповідні авто на ремонт в обласний центр після виконання бойових завдань на південному фронті.

Надалі фігуранти готували підпали місцевих адмінбудівель ТЦК, але правоохоронці запобігли цьому.

На підставі зібраних доказів трьом фігурантам з Одеси, серед яких 15-річна мешканка регіону, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Усі вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

16-річний фігурант з Миколаєва отримав підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській та Миколаївській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Популярні

Новини по темі

Ситуація у Чорному морі докорінно не змінилась – Плетенчук

 • 16964 переглядiв

Кабмін затвердив створення нової системи “е-Консул”

 • 23546 переглядiв