ukenru
p-klimkin-pered-eskalatsiyeyu-na-donbasi-cherez-kordon-z-rf-postachalisya-boyepripasi

П.Клімкін: перед ескалацією на Донбасі через кордон з РФ постачалися боєприпаси

 • 7735 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Перед початком недавньої ескалації на Донбасі через кордон з РФ постачалися боєприпаси і пальне, чому є докази. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Twitter, передає УНН.

"Кремль вмикає і вимикає агресію на Донбасі, як кран. Докази: понад 200 вантажівок боєприпасів і палива, які перетинають кордон Росії перед недавньою ескалацією", - написав він.

Як повідомляв УНН, у районі Авдіївки декілька днів спостерігалося загострення ситуації, її активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. У Радбезі ООН відбулося засідання, де розглянули ситуацію в Україні.

Українські Національні Новини

Політика