ukenru
osnovnoyu-prichinoyu-smertnosti-v-zhinok-v-khkhi-stolitti-stane-rak-vcheni

Основною причиною смертності в жінок в ХХІ столітті стане рак - вчені

 • 8084 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Кількість жінок, які будуть вмирати від онкології, до 2030 року зросте до 5,5 млн осіб. Такими є прогнози Американського онкологічного товариства, передає УНН.

Так, прогнози, зроблені вченими, викликають побоювання і шокують.

"У найближчі 15 років смертність від раку в жінок збільшиться на 60%, тобто онкологічні хвороби заберуть життя 6 мільйонів представниць слабкої статі", - зазначають вчені.

Зокрема, онкологи відзначають, що на сьогодні у жінок причиною смерті в більшості випадків стає рак молочної залози та шийки матки.

До того ж, великий відсоток припадає на онкозахворювання органів дихання.

У зв'язку із прогнозами, рекомендують проводити профілактичні заходи. Мова іде про вакцинацію, регулярні обстеження у мамолога та гінеколога.

Як повідомляв УНН, онкологи наголошують: рак грудей у жінок — не вирок. Статистика свідчить про те, що у випадку раннього виявлення проблеми, процес одужання настає у 75–85% жінок.

Також нагадаємо, за словами заступника директора Національного інститут раку Сергія Коровіна, Україна не має належного скринінгу ракових захворювань.

Додамо, що від сучасних рентген-мамографічних апаратів складно сховатися навіть найменшій пухлині молочної залози.

Матеріали біопсії дадуть остаточну відповідь: є пухлина чи ні. Більш точно визначає розмір, місцезнаходження і поширення пухлини магнітно-резонансна томографія (МРТ) і комп'ютерна томографія (КТ).

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами головлікаря Клініки Спіженко Антона Шкіряка, основним принципом лікування раку є мульдисциплінарний підхід.

Так, лікар наголошує, що в сучасних умовах кожен окремий клінічний випадок потребує індивідуального підходу, коли на консиліумі визначається кожен поетапний крок лікування, з прогнозуванням очікуваних результатів.

Українські Національні Новини

Здоров'я