ukenru
opaliuvalnyi-sezon-proideno-uspishno-punkty-nezlamnosti-prodovzhat-pratsiuvaty-shmyhal

Опалювальний сезон пройдено успішно, пункти незламності продовжать працювати - Шмигаль

 • 31660 переглядiв

Україна успішно пройшла опалювальний сезон, але "Пункти незламності", згідно з постановою уряду, працюватимуть на постійній основі, щоб підтримувати людей навіть після війни.

Україна успішно пройшла опалювальний сезон, однак пункти незламності продовжать працювати. Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка унормує питання роботи пунктів незламності та переведення їх роботи на постійну основу. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

"Через прийнятні погодні умови низка громад та міст вже ухвалили рішення про завершення опалювального сезону. Попри величезні виклики та загрози, ми пройшли його успішно. Вимкнення опалення дозволить нам краще збалансувати енергосистему. Це ресурси, які ми зараз потребуємо і направимо на те, аби світло було в усіх українських родин. Ремонти не зупиняємо ні на хвилину. Продовжуємо підготовку", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що попри завершення опалювального сезону, пункти незламності продовжать працювати, яких наразі по країні більше 10 тисяч.

Прем’єр зазначив, що уряд ухвалив постанову, яка унормує питання роботи пунктів незламності та переведення їх роботи на постійну основу.

"Вони мають бути весь час доступні для наших людей. Також унормуємо питання використання майна цих пунктів, зокрема генераторів, старлінків та іншого обладнання. І зараз, в умовах російського енергетичного терору, і після війни пункти незламності мають продовжити роботу для підтримки людей", - додав Шмигаль.

Доповнення

Згідно з рішенням уряду, передбачається, що після припинення або скасування воєнного стану міністерства, інші центральні органи виконавчої влади та їх територіальні органи, обласні, Київська міська держадміністрації (військові адміністрації) та органи місцевого самоврядування, субʼєкти господарювання державної та приватної форми власності (за згодою) утримують пункти незламності в готовності до розгортання та використання.

Також органи влади після завершення воєнного стану забезпечують збереження комплектації пунктів незламності.

Нагадаємо

З цього четверга, 28 березня, у столиці планують відключати від опалення будівлі. Рішення про завершення опалювального сезону ухвалили через суттєве потепління.