oon-planuye-vaktsinuvati-40-naselennya-planeti-do-kintsya-tsogo-roku

ООН планує вакцинувати 40% населення планети до кінця цього року

 • 20382 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У четвер, Організація Об'єднаних Націй і її Всесвітня організація охорони здоров'я заявили про амбітний план з повної вакцинації 40% населення світу від Covid-19 до кінця року і 70% до середини наступного року, інформує УНН.

Деталі

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш сказав, що світ вже виробляє достатньо вакцин для досягнення цієї мети, але донорам необхідно зібрати 8 мільярдів доларів, щоб допомогти біднішим регіонам.

План передбачає рівний розподіл або обмін доз вакцини між країнами, передачу технологій і інші кроки, які допоможуть біднішим країнам отримати вакцини і поширити їх серед свого населення.

"Держави-члени повинні об'єднатися і зробити все, що необхідно для успіху цієї стратегії", - повідомив Гутерріш.

Глава ООН закликав США, Китай і інших членів найбагатших країн G20 "доставити" готівку, коли вони зустрінуться в кінці місяця в Римі на саміті, та "перетворити цю стратегію в реальність".

"As you know, earlier this year WHO set a target for all countries to vaccinate 10% of their populations by the end of September. 56 countries didn’t make it, through no fault of their own"-@DrTedros #COVID19 #VaccinEquity https://t.co/FMtp3tYlbk

— World Health Organization (WHO) (@WHO) October 7, 2021

Доповнення

У всьому світі зареєстровано понад 237 мільйонів випадків коронавірусу і майже 5 мільйонів осіб померли, причому невакциновані люди особливо схильні до дії штаму "Delta".

ООН, ВООЗ та її програма поширення вакцин COVAX зосередилися на доставці вакцин в бідніші країни, де багато людей ще не отримали навіть першу дозу, незважаючи на те, що заможніші країни почали робити ревакцинації.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Потужний землетрус магнітудою 6,1 сколихнув Японію

     • 22175 переглядiв

    Індія знову відкриється для туристів з 15 жовтня

     • 15180 переглядiв