ukenru
onovlenoyu-trasoyu-odesa-reni-poyikhali-pershi-avto

Оновленою трасою "Одеса-Рені" поїхали перші авто

 • 29308 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Відремонтованою трасою "Одеса-Рені" поїхали перші автомобілі, причому час на цей шлях скоротився із 7 годин до трьох. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відкриття новозбудованої дороги в ході робочої поїздки до Одеської області, передає кореспондент УНН.

"Ми завершуємо проект будівництва дороги Одеса – Рені і об’їзної дороги навколо Одеси. Раніше до Одеси з Рені можна було доїхати за 7-8 годин… тепер – треба їхати три години. Сьогодні ми можемо сказати, що з Рені до Одеси веде нова, гарно відремонтована дорога… Ми домовились з прем'єр-міністром Болгарії і з владою Румунії, що ми визначимо місце і побудуємо ще й міст через Дунай – для того, щоб скоротити відстань від Одеси до Румунії і до Болгарії", - зазначив голова держави.

За його словами, дорога Одеса-Рені була побудована ще в 50-х роках минулого століття і з того часу взагалі не ремонтувалась. Тим не менше, у 2017-2018 рр., за два роки – у безпрецедентний термін була побудована нова дорога. Наразі залишились лише дрібні роботи з облаштування дороги, які будуть завершені у квітні.

При цьому він додав, що будівництво доріг стало можливим, завдяки політиці децентралізації.

Нагадаємо, за словами голови "Укравтодору" Славоміра Новака, відремонтовану трасу Одеса-Рені відкриють до експлуатації вже влітку цього року.

Українські Національні Новини

Суспільство