olena-zelenska-obhovoryla-z-podruzhzhiamy-posliv-humanitarni-zavdannia-dlia-ukrainy-v-op-rozpovily-podrobytsi

Олена Зеленська обговорила з подружжями послів гуманітарні завдання для України: в ОП розповіли подробиці

 • 21019 переглядiв

Перша леді України обговорила гуманітарні завдання дипмісій та подякувала за допомогу в залученні меценатів. Зеленська наголосила на важливості повернення української культури та підтримки гуманітарних проектів.

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з представниками Асоціації "Подружжя українських дипломатів" у межах наради керівників закордонних дипломатичних установ "Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога", передає УНН із посиланням на ОП.

"Нинішня робота наших дипломатів – це вести цивілізований, виважений людський діалог зі світом – на противагу агресорові. І ви, їхні партнери, також багато можете зробити для підсилення голосу України у світі", – зазначила дружина Президента.

Зеленська розповіла про гуманітарні завдання, які стоять перед українськими дипмісіями. Зокрема, про підтримку реформи шкільного харчування, розбудову Всеукраїнської програми ментального здоров’я, створення безбар'єрності у просторі й можливостях для всієї країни, збільшення кількості українських книжкових поличок, україномовних аудіогідів та розвиток українських і кримськотатарських студій.

"У той час, коли росія привласнила стільки нашої культури, мусимо повертати її собі", – наголосила перша леді.

Окремо вона подякувала дипмісіям і представникам Асоціації "Подружжя українських дипломатів" за допомогу в залученні меценатів для відновлення нашої країни, які співпрацюють із Фундацією Олени Зеленської.

Перша леді зазначила, що завдяки взаємодії з іноземними партнерами вдалося передати Україні 52 автомобілі швидкої допомоги, організувати відпочинок у таборі "Голоси дітей" для 180 юних українців із досвідом війни, звести 14 будинків для великих прийомних родин і відправити на відпочинок 1500 дітей із таких сімей до табору "Артек-Буковель", передати 60 тисяч гаджетів для онлайн-навчання школярів та вчителів і почати створення при лікарнях шести "Шкіл супергероїв".

"Вдячна всім дипломатам та їхнім родинам, які долучаються до цього. Бо не тільки військова сила нам потрібна. Нам потрібна сила жити", – підсумувала Зеленська.

Має бути міністерство української єдності: Зеленський анонсував появу нової інституції19.08.24, 21:24

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі