okupanty-vyvezly-piv-miliona-tonn-ukrainskoho-zerna-z-okupovanoi-chastyny-zaporizhzhia-fedorov

Окупанти вивезли пів мільйона тонн українського зерна з окупованої частини Запоріжжя – Федоров

 • 20598 переглядiв

Окупанти вивезли з Запорізької області близько 500 тис. тонн пшениці та планують вивезти ще 200 тис. тонн. Загалом з окупованих територій було викрадено близько 1 млн тонн зернових та технічних культур.

Цьогоріч з Запорізької області було вивезено близько півмільйона тонн пшениці, і планується вивезення ще 200 тисяч тонн. Про це розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону, передає УНН.

Ми говоримо про 1 млн тонн, як технічних так і зернових культур на ТОТ. Ворог доставляє наше зерно до окупованого Криму або до континентальної частини рф, звідки зерно експортується до третіх країн

 - каже Федоров.

Він зазначив, що цього року з області було вивезено близько півмільйона тонн пшениці, що складає сьому частину від усього зерна, яке росія експортувала. Заплановано вивезення ще 200 тисяч тонн.

Приблизно 1,8 млн тис. га землі було на території Запорізької області всього. Зараз 80% окуповано, тому приблизно 1,4 млн га ворог контролює і на цих територіях вирощується велика кількість врожаю. Коли ми говоримо про 1 млн тонн, бо така цифра фіксувалася у 2022-2023 році, що ворог її викрав з ТОТ. Це не лише врожай конкретного року. Ми розуміємо, що на зерносховищах, елеваторах та у порту Бердянська перебувала велика кількість зерна, яке ворог також викрав. Тому це не фігуральна сумма, а розрахована сума з наявності того зерна, яке було на ТОТ

- додав Федоров.

Він каже, що на ТОТ немає голоду.

Нагадаємо

В окупованому Криму росіяни відправили партію викраденого в Україні зерна з Севастополя до Сирії.

Популярні

Новини по темі