okupanty-prodovzhuiut-zavodyty-v-zaporizku-oblast-sformovani-novi-pidrozdily-andriushchenko

Окупанти продовжують заводити в Запорізьку область сформовані нові підрозділи - Андрющенко

 • 21898 переглядiв

росіяни заводять нові підрозділи в Запорізьку область, але темп сповільнився. Андрющенко повідомляє про скорочення часу підготовки військових та можливу нестачу ресурсів для оборони у окупантів.

росіяни продовжують заводити в Запорізьку область сформовані нові підрозділи, але цього тижня кількість підрозділів дещо зменшилася. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенка, пише УНН.

Деталі

В пріоритеті переміщення - Запорізька область (Розівка/Пологи). Продовжують заходити цілком сформовані підрозділи. Проте, цього тижня трохи сповільнився трафік - пішов на зменшення. Одночасно збільшилась кількість "доукомплектованих" підрозділів. Тобто з узбережжя Маріупольсько-Бердянської агломерації росіяни вибірають з баз підготовки особовий склад. Також спостерігаємо скорочення часу підготовки до 10-15 днів максимум. Ці "штурмовики" рухаються на північ області

- повідомив Андрющенко.

Також він розповів, що на тижні росіяни замість двох втрачених розрахунків С-300 встановили щонайменше одну нову систему С-300 в Маріупольському районі. Її було перекинуто з Бердянського напряму.

"Висновок. росіяни відверто не встигають заміщувати втрати в поточному стані мобілізації. Ця динаміка попри спроби накопичити "ударний кулак" на Запоріжжі вдруге провалюється і вони змушені резерви Запоріжжя кидати в район Торецька та Часів Яр. Все це вказує на наближення офіційної посиленої мобілізації на росії. Без цього вони не витягують не просто додаткові точки атакування, але можуть почати відчувати певну нестачу ресурсу на оборону", - додав Андрющенко.

Нагадаємо

Раніше Андрющенко заявляв, що ворог продовжує перекидати техніку та особовий склад в бік Розівського району Запорізької області. Машини окупантів відверто свіжі, а солдати - у новій формі, що може свідчити про новосформовані на території росії підрозділи з контрактників/мобілізованих.

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій заявляв, що на Запорізькому напрямку окупанти тримають 90 тис. військових, але це цифра відносна, яка не повинна вводити когось в оману, або жахати, адже напрямок великий. Ця кількість російських військовослужбовців розосереджена на значній території і, крім участі у наступальних діях, виконує тилові функції.

Також Лиховій заявляв, що немає ознак формування наступального угруповання росіян у Запорізькій та Херсонській областях. За його словами, ЗСУ готові дати відсіч у разі наступу.

Популярні

Новини по темі

Армія рф за добу скинула 24 КАБи по Харківщині

 • 23222 переглядiв