odeskyi-med-bie-rekordy-eksportu-postavliaietsia-vzhe-do-ssha

Одеський мед бʼє рекорди експорту - поставляється вже до США

 • 22915 переглядiв

З початку червня 2024 року до США експортовано майже 250 тонн меду з Одеської області. Мед пройшов перевірку та отримав необхідні документи від Держпродспоживслужби на державному кордоні.

З початку червня 2024 року до США було експортовано майже 250 тонн українського меду з Одещини. Про це повідомляє Одеська облдержадміністрація, передає УНН.

Деталі

Уточнюється, що мед пройшов ретельну перевірку та отримав необхідні документи від спеціалістів Південного міжрегіонального головно управління Держпродспоживслужби на державному кордоні.

Ми пишаємося, що український мед з Одещини тепер доступний американським споживачам, і впевнені, що цей експортний успіх стане ще одним кроком до зміцнення економічних зв’язків між нашими країнами та підвищення іміджу української продукції на світовому ринку

 - зазначили у відомстві.

Зазначимо, в Реєстрі паспортів пасік Одеської області налічується 3173 пасік, що становить 174 482 бджолосімей. Крім того, в регіоні зареєстровано 8 суб’єктів господарювання, які здійснюються виробництво гомогенізованого меду. З них 7 мають право експорту продукту за кордон.

В облдержадміністрації нагадали, що від 30 листопада 2024 року мед та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, можуть ввозитися до ЄС лише, якщо вони відправляються, отримані та/або виготовлені в тих установах, які зазначені в списку від компетентного органу країни-експортера.

Нагадаємо

На Одещині стрімко розвивається равликовий бізнес. Місцеві фермери виробляють не лише смачне м'ясо равликів, але й створюють вишукані фаршировані делікатеси у різних соусах. За перші п'ять місяців 2024 року Україна експортувала 447 тонн молюсків, що на 56% більше, ніж за аналогічний період 2023 року

Популярні

Новини по темі

Одеський мед бʼє рекорди експорту - поставляється вже до США

 • 22915 переглядiв

Партизани розвідали казанський пороховий завод у рф - "АТЕШ"

 • 23622 переглядiв

П'ятий індієць загинув, воюючи за росію в Україні - AFP

 • 21318 переглядiв

У Німеччині блискавка вдарила в дерево: загинула дитина

 • 11688 переглядiв

Ракета X-101 рф знову впала в калмикії: що відомо

 • 11777 переглядiв