ochilnyka-ternopilskoi-oblrady-yakoho-sud-ponovyv-na-posadi-znovu-zvilnyly

Очільника Тернопільської облради, якого суд поновив на посаді, знову звільнили

 • 19496 переглядiв

Михайла Головка, якого сьогодні поновили на посаді голови Тернопільської облради, знову звільнили таємним голосуванням. За це проголосували всі 40 присутніх депутатів, хоча для рішення достатньо було 33 голосів.

Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, якого лише сьогодні поновили на посаді після звільнення на тлі справи про хабарництво, знову зняли з посади. Про це пише Суспільне, передає УНН.

Деталі

За звільнення Головка проголосували всі 40 депутатів, які на час голосування перебували в сесійній залі.

Для ухвалення рішення достатньо було 33 голосів.

Оскільки окремі посадовці вважали поновлення Головка несправедливим, то в облраді організували таємне голосування, вже вдруге звільнивши його з посади.

Доповнення

Сьогодні, 1 серпня, Львівський адмінсуд задовольнив позов про поновлення Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради.

Суд також зобов'язав виплатити йому 591 тис. грн за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо

Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської обласної ради  26 жовтня 2023 року. 

У червні 2023 року тоді ще голову Тернопільської обласної ради та двох його заступників було викрито на одержанні понад 600 тис. грн. У зв’язку з цим 26 червня їм повідомили про підозру. 

Згодом Вищий антикорупційний суд вирішив взяти Головка під варту, але при цьому визначив заставу у розмірі 805 200 гривень.

Пізніше його звільнили з-під варти. У листопаді Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Михайлу Головку на цілодобовий домашній арешт.

Популярні

Новини по темі

Перший у світі закон про ШІ набув чинності у ЄС

 • 12448 переглядiв

Відключення світла 2 серпня не плануються - Укренерго

 • 20780 переглядiв