obstril-rosiyanami-zaporizkoyi-aes-vidkrito-provadzhennya

Обстріл росіянами Запорізької АЕС: відкрито провадження

 • 175322 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Через обстріл російськими військовими Запорізької атомній електростанції в Енергодарі відкрито провадження. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН

Цитата

«... розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, 5 серпня 2022 року військовослужбовці збройних формувань країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, із використанням ракетної та артилерійської зброї здійснили обстріл території об’єкта атомної енергетики, розташованого в тимчасово окупованому Енергодарі. Пошкоджень зазнали азотно-киснева станція та об’єднаний допоміжний корпус Запорізької АЕС.

Доповнення

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляв, що ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС і що внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключено від енергосистеми та переведено до резерву.

Міністерство закордонних справ рішуче засуджує дії російських окупаційних військ на території захопленої ними Запорізької АЕС в Енергодарі.

Додамо

The Insider повідомляло, що російські війська завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, джерела говорять про замінування електростанції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріл росіянами Запорізької АЕС: відкрито провадження

     • 175322 переглядiв

    Селище Піски під контролем ЗСУ - Кириленко

     • 368985 переглядiв