ukenru
obhovoryly-sytuatsiiu-fronti-ta-potrebu-ukrainy-v-ppo-yermak-proviv-telefonnu-rozmovu-iz-sallivanom

Обговорили ситуацію фронті та потребу України в ППО: Єрмак провів телефонну розмову із Салліваном

 • 18937 переглядiв

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорив з радником президента США з питань національної безпеки, важливість американської допомоги Україні в її протистоянні російській агресії, включаючи нещодавно схвалений пакет допомоги у розмірі 61 мільярд доларів.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це  пише УНН з посиланням на Офісу президента. 

Деталі 

Сторони спілкувалися напередодні голосування в Сенаті Конгресу США, який ухвалив довгоочікуваний законопроєкт про допомогу Україні.

Андрій Єрмак відзначив важливість постійного плідного діалогу з американською стороною, який, зокрема, був дуже інтенсивним протягом кількох останніх місяців. Адже саме в цей період вирішувалася доля критично важливого питання про допомогу Україні в протистоянні з російською агресією

- резюмували у відомстві. 

Також керівник Офісу президента подякував Джейку Саллівану за ті зусилля, яких докладала адміністрація президента США задля якнайшвидшого досягнення згоди в Конгресі та схвалення необхідного фінансування для України.

Ракети для HIMARS та боєприпаси та артилерії та ППО: Пентагон оголосив про пакет допомоги Україні на 1 мільярд доларів24.04.24, 18:36 • [views_0]

Співрозмовники також обговорили поточну ситуацію на фронті. Андрій Єрмак поінформував про наслідки обстрілів цивільної та критичної інфраструктури з боку РФ. Він укотре наголосив на потребі посилення протиповітряної оборони України сучасними західними системами

- розповіли в Офісі президента. 

Керівник Офісу глави держави висловив подяку президентові Сполучених Штатів Джозефу Байдену, його команді, обом палатам і партіям Конгресу та всьому американському народові за незмінну підтримку України в боротьбі за свою свободу, незалежність і територіальну цілісність.

Нагадаємо

У середу, 24 квітня, президент США Джо Байден підписав пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.