novyi-antyrekord-za-obstrilamy-shcho-zminylosia-na-kharkivskomu-napriamku-pislia-povidomlen-pro-proryv-u-kurskii-oblasti-rf

Новий антирекорд за обстрілами: що змінилося на Харківському напрямку після повідомлень про "прорив" у курській області рф

 • 39785 переглядiв

В ОТУ 'Харків' повідомляють про рекордну кількість обстрілів - 517 за добу. Російські війська перегруповуються у Вовчанську та отримують нові партії озброєння для штурмових дій.

В оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків" не фіксують відведення російських військ або зменшення кількості обстрілів після заяв міноборони рф про "прорив" у напрямку суджі (курська область), заявив у коментарі "Суспільне Харків" речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев, пише УНН.

Деталі

"За минулу добу було 11 бойових зіткнень. Це стандартна кількість. А кількість обстрілів значно збільшилася. За вчорашню добу був новий "антирекорд" - 517 обстрілів у зоні відповідальності ОТУ "Харків". Спершу у нас було 350-360. Пізніше вже 400-460. Крайній тиждень було близько 500. А вчора вже 517. Наразі це "антирекорд". Сказати, що є якісь послаблення штурмових дій - цього теж не спостерігаємо. Єдине, що зменшилося, - застосування авіаційної компоненти, вони зменшили кількість ударів. Але це сталося ще до подій вчорашнього дня", - сказав речник ОТУ.

росіяни застосовують важку артилерію - обстріляють позиції з РСЗВ, БМП, танків, також збільшили кількість ударів дронами, розповів Саранцев.

"За вчорашню добу у нас було 60 ударів: один "Ланцет" та 59 FPV-дронів. Імовірно, отримали нову партію та намагаються їх використовувати. Така кількість обстрілів може свідчити про те, що противник зараз намагається не штурмувати в лоб, а попередньо зробити артпідготовку, масовано, на різних напрямках. Спочатку завдавати вогневе ураження, а тільки потім висуватися вже на штурм позицій", - вказав Саранцев.

У Вовчанську, як вказано, вони перегруповуються та, вочевидь, отримали теж нові партії озброєння. Доозброюють свої підрозділи, які залучаються до штурмових дій у місті. Накопичують вогневі засоби: РПГ-18, РПГ-22, реактивні вогнемети "Джміль". Роблять внутрішні ротації, але переважно це ті самі підрозділи, які були й раніше.

Розбиті вулиці і дим: у соцмережах показали, як виглядає суджа в курській області07.08.24, 12:19

Популярні

Новини по темі