ukenru
norvegiya-vidilit-ukrayini-dodatkovi-1-3-mln-yevro-v-ramkakh-realizatsiyi-planu-diy-radi-yevropi

Норвегія виділить Україні додаткові 1,3 млн євро в рамках реалізації Плану дій Ради Європи

 • 6410 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Норвезький уряд вирішив надати Україні в рамках Плану дій Ради Європи додаткові 1,3 млн євро на підтримку реформ. Про це під час брифінгу повідомив посол Норвегії в Україні Уле Т.Хорпестад, передає кореспондент УНН.

"Норвегія вирішила додатково виділити в рамках Плану дій 1 млн 300 тисяч євро на цей план. В загальній кількості наша підтримка скаладе 4 млн 300 тисяч євро. Ми це робимо, бо Норвегія підтримує українські реформи і ми вважаємо, що робота Ради Європив рамках плану дій дуже важлива для України в сфері боротьби з корупцією, проведенні вільних виборів і верховенства права",- сказав посол.

Крім того, він додав, що Президент України Петро Порошенко два тижні тому був у Норвегії та спілкувався з прем'єром.

За словами голови офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга ці кошти підуть на додаткові витрати, зокрема, вже в регіонах України.

"Хочу подякувати уряду Норвегії, що вони ще підтримали додатково наш План дій. Для нас це дуже важливо, бо означає, що ми з українським урядом зможемо продовжити реформування правового сектору і ці кошти означають, що ми зможемо продовжити нашу роботу в регіонах Українив прав людини",- відзначив М.Ернберг.

Нагадаємо, Україна та Норвегія підписали угоду про економічну співпрацю.

Українські Національні Новини

Політика