ukenru
nkrekp-pidnyala-tarifi-na-teplo-u-niztsi-oblastey

НКРЕКП підняла тарифи на тепло у низці областей

 • 32818 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), збільшила тарифи на тепло для 18 підприємств ТКЕ. Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко в Facebook, передає УНН.

"Cьогодні НКРЕКП прийняла виважені рішення щодо тарифів на тепло по 18 з 26 запланованих ліцензіатів. Завтра будуть розглянуті тарифи ще 8 ліцензіатів. Тарифи розглядались за зверненням ліцензіата, після проведення відкритих обговорень на місцях за участі органів місцевої влади та громади", - зазначила голова НКРЕКП.

При цьому Кривенко додала, що відомство не допустило необґрунтованого завищення тарифів, оскільки відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсоток зростання вартості газу – 23,5%.

Водночас для споживачів бюджетної сфери НКРЕКП зменшила тарифи до 22%, крім того, вартість електричної енергії для населення залишиться незмінною.

"Планований термін набуття чинності скоригованих тарифів – 1 січня 2019 року", - додала чиновник.

Нагадаємо, на думку міністра соціальної політики Андрія Реви, внаслідок подорожчання газу на 23,5% тарифи на гарячу воду і теплопостачання можуть зрости приблизно на 16%.

19 жовтня Кабінет міністрів України схвалив підвищення вартості ціни на газ для населення з 1 листопада на 23,5% — до 8550 грн за тис. куб. м.

Українські Національні Новини

Економіка