nimetska-klinika-sharite-doslidzhennya-vkazuyut-na-otruyennya-navalnogo

Німецька клініка "Шаріте": дослідження вказують на отруєння Навального

 • 19073 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. У німецькій клініці "Шаріте", куди транспортували російського опозиційного політика Олексія Навального з Росії, заявили, що початкові дослідження вказують на отруєння опозиціонера. Про це пише німецьке видання Tagesschau і пресслужба клініки, передає УНН.

"Лікарі берлінської клініки "Шаріте" після початкових досліджень бачать ознаки отруєння у російського опозиційного політика Олексія Навального. З суботи Навальний лікується в "Шаріте", - пише видання.

Як вказується в заяві на сайті клініки, Навальний перебуває у реанімації і досі у штучній комі. Сказано, що стан його здоров'я "серйозний, але наразі серйозної небезпеки для його життя немає".

"Клінічні дослідження вказують на інтоксикацію речовиною з групи активних речовин, які називаються інгібіторами холінестерази. Конкретна речовина ще не відома, і було розпочато ще один великий аналіз. Ефект токсину тобто інгібування холінестерази в організмі було доведено кілька разів в незалежних лабораторіях", - сказано в повідомленні.

"Згідно з діагнозом, пацієнтові призначають антидот атропін. Як завершиться хвороба, залишається невідомим, і не можна виключати довгострокові наслідки, особливо в області нервової системи", - додали в клініці.

Як зазначено, лікарі підтримують тісний контакт з дружиною Олексія Навального.

Олексію Навальному 20 серпня стало погано в літаку, на якому він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, опозиціонера відвезли в лікарню. Він був госпіталізований в несвідомому стані і підключений до апарату штучної вентиляції легенів. За словами прессекретаря Навального Кіри Ярмиш, політика могли отруїти чимось, підмішаним у чай, який він пив зранку в аеропорту.

Опозиціонера у комі вранці 22 серпня доставили в Берлін після тривалої затримки. Російська влада наполягала на дотриманні німецькими льотчиками нормативу про відпочинок. Перед цим омські лікарі оголошували Навального нетранспортабельним.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Лукашенко і Путін знову зідзвонилися: про що йшлося

     • 21444 переглядiв

    Суркіси не можуть задовольнити запити Луческу - Денисов

     • 15072 переглядiв

    Помпео від імені США привітав українців з Днем Незалежності

     • 13032 переглядiв