nimechchina-gotuyetsya-peredati-ukrayini-16-tankovikh-mostoukladachiv

Німеччина передасть Україні 16 мостових танків

 • 210402 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Німеччина передасть Україні 16 мостових танків Biber, які дадуть змогу українським військових долати водні перешкоди під час боїв. Про це у Twitter повідомляє пресслужба Міністерства оборони Німеччини, інформує УНН.

Цитата

"З метою подальшої підтримки сухопутних сил України міністерка Ламбрехт вирішила передати партію з 16 танків-мостоукладників Biber. Їх можна використовувати для подолання водних та інших перешкод на полі бою", – ідеться у повідомленні.

Довідка

Мостовий танк – спеціальна броньована інженерна машина на базі танкового шасі, призначена для транспортування, а також встановлення та зняття за допомогою вбудованих механізмів мостової конструкції в бойовій обстановці для забезпечення просування танків та інших бойових машин.

Доповнення 

Президент Литви Гітанас Науседа під час брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет допомоги, в який входить військова амуніція та 10 бронемашин.

Демократична і Республіканська партії у Конгресі США підтримали передачу Україні ракет великої дальності ATACMS, які запускаються із систем HIMARS та M270 MLRS. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина передасть Україні 16 мостових танків

     • 210402 переглядiв

    Реальні зарплати українців скоротяться на 27% - НБУ

     • 157356 переглядiв