ukenru
nevysvitlennia-naslidkiv-trahedii-z-kakhovskoiu-hes-tse-absoliutna-nepravda-humeniuk-vidpovila-na-zakydy-mediinykiv

Невисвітлення наслідків трагедії з Каховською ГЕС – це абсолютна неправда: Гуменюк відповіла на закиди медійників

 • 18723 переглядiв

Наталія Гуменюк, керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Південного оперативного командування Збройних сил України, спростувала звинувачення у невисвітленні наслідків трагедії на Каховській ГЕС, заявивши, що це абсолютна брехня, оскільки протягом тижня після вибуху було опрацьовано понад 800 запитів згідно з відповідними розпорядженнями.

Начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк прокоментувала заяву журналістів із вимогою звільнити її з посади через перешкоджання роботі ЗМІ, зазначивши, що те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії з Каховською ГЕС – це абсолютна неправда.

Про це вона заявила в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі

По-перше, там (в заяві - ред.) зазначені факти без жодного доказу. Абсолютно без жодного. По-друге, жодного порушення наказу №73 з боку Центру стратегічних комунікацій, Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня не було допущено. Всі заходи, які відбувалися виконувалися абсолютно та ведені у відповідності до розпоряджень штабів і відповідного наказу, який і передбачає такий порядок дій. Висвітлення відбувалося навіть у надскладних умовах. Те, що закидається про невисвітлення наслідків трагедії з Каховською ГЕС – це абсолютна неправда, тому що було відпрацьовано понад 800 запитів протягом одного тижня, одразу після підриву Каховської ГЕС, у спрощеному порядку

- сказала Гуменюк.

Нагадаємо

Українські журналісти написали колективну скаргу до Головнокомандувача ЗСУ, Міністра оборони та начальника Генштабу щодо діяльності речниці ОК "ПІВДЕНЬ" Наталі Гуменюк.

За словами медійників Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини рф у зоні відповідальності військовослужбовиці.

Журналісти вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк "на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями".