ukenru
nevdaliy-vikhid-uber-na-fondovi-rinki-zmusiv-investoriv-govoriti-pro-kinets-eri-yedinorogiv

Невдалий вихід Uber на фондові ринки змусив інвесторів говорити про кінець "ери єдинорогів"

 • 11504 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Торги акціями високотехнологічної компанії Uber відкрились за ціною нижче, ніж ціна оголошеного виходу на ринки (ІРО). Про це повідомляє УНН з посиланням на "Голос Америки.

Ціни за акцію компанії, що створила програмне забезпечення для послуг таксі, знизились з 45 доларів в четвер до 41,57 долара на вечір п'ятниці.

ІРО вважається провалом, якщо ціни знижуються в перші дні, або тижні торгів. Як правило, акції високотехнологічних компаній - новаторів, так званих "єдинорогів" зростають в ціні на 41% в перший день торгів, повідомила The Washington Post.

Аналітики відзначають, що на низькі показники вплинула загальна ситуація непевності на фондових ринках, викликана складними торговельними переговорами між США та Китаєм і акції компанії можуть ще значно зрости в ціні; динаміка також може змінитись, коли компанія продемонструє стабільну прибутковість.

Інші вказують на те, що Uber зміг успішно залучити приватний капітал раніше і зазначають, що можлива відмінна риса теперішніх компаній - "єдинорогів" в тому, що вони успішно залучають капітал на основі приватних оцінок компаній, однак, широкий загал не поділяє оптимізму приватних інвесторів і публіка не готова купувати акції орієнтуючись на завищені оцінки приватних компаній, пише Bloomberg.

Нагадаємо, низка великих японських компаній має намір інвестувати близько 1 млрд дол. в Uber Advanced Technologies в цілях розвитку технологій безпілотних автомобілів.

Українські Національні Новини

Економіка