ukenru
nemaye-zhodnogo-stolittya-yake-b-uniknulo-pandemiyi-golubovska

Немає жодного століття, яке б уникнуло пандемії - Голубовська

 • 12284 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що за доступну для огляду історію людства, не було жодного століття, яке б уникнуло розвитку важкої пандемії. Про це вона сказала в ефірі телеканалу ZIK, передає УНН.

"Немає жодного століття, за доступну для огляду історію людства, яке уникнуло б розвитку пандемії дуже важкої. Остання добре вивчена - це іспанський грип. Тоді теж були обмежувальні заходи, великий сепсис. Я дуже вивчала це питання, взагалі грип - це одна з моїх улюблених тем в інфектології", - сказала Голубовська.

Вона зазначила, що коли була перша хвиля, вважали, що люди нагнітають. І до сих пір в одному з міст США є заборона на рукостискання.

"Але друга хвиля - вона викликала шок. Не просто вже у медичної громадськості. Вона була не просто могутніше. Тому я і боюся. Може я помиляюся, може бути через те, що ми зараз не бачимо зниження такого, як хотілося б бачити, сезонного, може бути, ми уникнемо ось такої трагедії осінньо-зимової, не знаю", - додала Ольга Голубовська.

Нагадаємо, Кабмін проводить підготовку лікарень до другої хвилі пандемії коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство