ne-znaiu-krainy-yaka-b-pid-chas-viiny-provodyla-demobilizatsiiu-stefanchuk-pro-demobilizatsiiu

“Не знаю країни, яка б під час війни проводила демобілізацію”: Стефанчук про демобілізацію

 • 28779 переглядiв

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук висловився проти демобілізації під час війни, назвавши це 'історичним мозолем'. Він наголосив на важливості підтримки військових через відпустки, ротації та привілеї.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відповів на питання про демобілізацію військових назвавши це "історичним мозолем" України. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Рада, передає УНН.

На запитання, чи розглядають вже законопроєкт про демобілізацію, Стефанчук відповів:

З приводу демобілізації. Можливо у мене погані знання, але я не знаю країни, яка б під час війни проводила демобілізацію... Перепрошую, я знаю таку країну — це Українська Народна Республіка в 1918 році. У той час міністр оборони Микола Порш вніс до Центральної Ради законопроєкт про демобілізацію. Цей законопроєкт тоді був проголосований Центральною Радою... Мені потрібно розповідати, що сталося далі? Для мене дуже важливо, щоб нинішня Верховна Рада не повторила помилку Центральної Ради

- сказав Стефанчук. 

Він каже, що демобілізація в України – "історичний мозоль" і ми повинні про це відверто говорити.

Ті хто на передовій, заслуговують на своє виключне право на справедливість, тому питання відпусток, ротацій, привілеїв і підтримки – це все те, що повинно бути реалізовано. Частково ми це питання реалізували за рахунок закону про мобілізацію. Давайте так, поживемо – побачимо. Знаючи історію не знаю правильної відповіді

- сказав Стефанчук.

Нагадаємо

Міністерство оборони не знає, чи можлива зараз демобілізація, адже це залежить від дуже теоретичних та практичних чинників. 

Популярні

Новини по темі

У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

 • 34409 переглядiв