ne-mozhemo-pokladatysia-lyshe-na-ssha-borrel-zaklykav-vidpravyty-patriot-z-mists-de-vony-pro-vsiak-vypadok-v-ukrainu

"Не можемо покладатися лише на США": Боррель закликав відправити Patriot з місць, де вони "про всяк випадок", в Україну

 • 21147 переглядiв

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель закликав відправити системи протиракетної оборони Patriot з "казарм" в Україну, де йде війна, і сподівається, що міністри оборони і закордонних справ ЄС візьмуть на себе зобов'язання надати більше військової допомоги Україні на майбутній зустрічі в Люксембурзі.

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав відправити системи Patriot з "казарм", де вони "про всяк випадок", в Україну, де йде війна, і сподівається, що міністри оборони і закордонних справ ЄС візьмуть на себе зобов'язання надати більше військової допомоги Україні на майбутньому засіданні в Люксембурзі, пише УНН.

Деталі

Верховний представник ЄС на запитання, чи очікує, що Сполучені Штати нададуть Україні більше систем Patriot, зауважив, що "вони мають, але не лише США".

Ми не можемо покладатися лише на Сполучені Штати. Ми повинні взяти на себе відповідальність і припинити говорити: "О, так, Сполучені Штати (це) зроблять". Ми повинні зробити (це). У нас є "Петріоти", у нас є протиракетні системи. Треба забрати їх із наших казарм, де вони "про всяк випадок", і відправити в Україну, де вирує війна. Я впевнений, що ми це зробимо, але це потрібно зробити швидко

- сказав Боррель.

На уточнення, що Україні потрібні "ще шість "Петріотів" і чи впевнений він, що Євросоюз це сьогодні отримає, Боррель сказав: "Я сподіваюся, що сьогодні - ну, тут ми не збираємося ухвалювати конкретні рішення - але в Люксембурзі міністри оборони та міністри закордонних справ усі разом мають вийти з цієї зустрічі з конкретними зобов'язаннями".

На запитання, на тлі того, що 60 мільярдів доларів допомоги не проходять через Конгрес США, чи справді "ви думаєте, що у вас достатньо, щоб допомогти Україні, чи вам доведеться почати думати про рішення шляхом переговорів", Боррель відповів: "Ну, нічого не буде достатньо, але все потрібно, тому це краще, ніж нічого".

"І я, звичайно, маю шкодувати, що внутрішня політика Сполучених Штатів затримує підтримку України. Я був у Вашингтоні і сказав: "Дивіться, те, що відбувається в Європі, є для вас важливим. Це важливо для всіх". Отже, це перший крок – (це) вітається. (Цього) недостатньо, але я не хочу говорити про те, чого Сполучені Штати не роблять. Я не відповідаю за політику США. Я відповідаю за політику Європейського Союзу", - зазначив голова дипломатії ЄС.

Раніше

Боррель вказував, що очікує "сміливих рішень" щодо підтримки України на спільній зустрічі міністрів закордонних справ і оборони країн ЄС 22 квітня.

Популярні

Новини по темі