naypotuzhnishiy-tsiklon-za-ostanni-8-rokiv-nablizhayetsya-do-avstraliyi

Найпотужніший циклон за останні 8 років наближається до Австралії

 • 762966 переглядiв

Деталі

Метеорологічне бюро Австралії повідомило, що в четвер Ilsa досягла найвищої інтенсивності категорії 5 над Індійським океаном і, як очікується, збереже цей руйнівний рівень, коли перетне узбережжя Пілбара до початку п'ятниці.

У четвер поліція перекрила шосе вздовж узбережжя Пілбара між Порт-Хедлендом і туристичним містом Брум, за 610 кілометрів на північний схід, щоб автомобілісти не ризикували через погіршення умов. Влада очікує, що Північно-Західне прибережне шосе стане непрохідним через повінь до того, як пройде Ilsa.

Порт-Хедленд та Брум - найбільші населені пункти в регіоні Пілбара з населенням 16 000 та 15 000 осіб відповідно.

В останні дні багато людей, які опинилися на шляху циклону, евакуйовано.

Циклони категорії 5 мають середню швидкість вітру понад 200 км/год із поривами понад 280 км/год. За словами бюро, вони зазвичай спричиняють широкомасштабні руйнування.

Додамо

Останнім штормом категорії 5, який перетнув узбережжя Австралії, був циклон "Марсія" у 2015 році. "Марсія" завдала збитків на сотні мільйонів доларів у штаті Квінсленд на східному узбережжі.

У 2019 році циклон категорії 5 "Вероніка" не перетнув узбережжя Пілбара, але пошкодив інфраструктуру та порушив роботу гірничодобувної та морської газової промисловості регіону.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Польщі перекинувся автобус з українцями, є постраждалі

     • 1059379 переглядiв