natsionalne-viiskove-memorialne-kladovyshche-yak-i-koly-mozhna-bude-podaty-zaiavku-na-pokhovannia

Національне військове меморіальне кладовище: як і коли можна буде подати заявку на поховання

 • 78928 переглядiв

Національне військове меморіальне кладовище поки не приймає заявки на поховання чи перепоховання загиблих військових. Триває підготовка до будівництва, а сайт з можливістю подати заявку знаходиться в процесі створення.

У Національному військовому меморіальному кладовищі поки не приймають заявок на поховання чи перепоховання загиблих військовослужбовців, черги також немає. У НВМК розповіли журналісту УНН, як можна подати заявку на поховання та коли це стане можливим.

"Станом на зараз, заявки на поховання та перепоховання ще не приймаємо і черга на поховання – не сформована. Тривають підготовчі роботи до будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища", - кажуть у НВМК.

Вони зазначають, що міністерство у справах ветеранів України та ДУ "НВМК" одразу повідомлять про можливість поховання захисників і захисниць та формування черги, як тільки це стане можливим.

"Станом на зараз, ми збираємо контакти осіб, які вже зверталися із такими уточненнями, щоб оперативно з ними прокомунікувати, як тільки це стане можливим. Ми плануємо, щоб родини або представники загиблих (померлих) військовослужбовців мали змогу самостійно подати заявку на поховання на НВМК через сайт", додають у НВМК.

Національне військове меморіальне кладовище: на якому етапі роботи з облаштування та з якого матеріалу виготовлятимуться надгробки06.08.24, 11:20

Зазначається, що наразі сайт перебуває у процесі створення. На ньому буде доступна інформація про загиблих військовослужбовців, їхні особисті історії та медіаматеріали. Також на сайті можна буде знайти інтерактивні мапи місць поховань з деталями про кожного загиблого. Також, розміщені на сайті матеріали носитимуть й інформаційно- просвітницький характер: там можна буде завантажити методичні, освітні матеріали, інструкції, ознайомитися з рекомендаціями зі вшанування для різних регіонів. Буде змога отримати роз'яснення щодо військового поховального ритуалу, порядку перепоховань та заходів пов'язаних зі збереженням і вшануванням пам'яті Захисників та Захисниць.

"На сайті, також, можна буде знайти інформацію про побратимів чи про рідних, знайомих і незнайомих та вшанувати їхню пам'ять (сайт буде захищений, інклюзивний і тп)", - додали вони.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11271, який затвердила оновлену процедуру військового поховального ритуалу на Національному військовому меморіальному кладовищі. 

Популярні

Новини по темі

В Україні розпочався прийом заявок на "Оскар"

 • 9444 переглядiв

Понад 150 тисяч авто перереєстрували через "Дію"

 • 11059 переглядiв