nato-ta-yes-pidpisali-spilnu-deklaratsiyu-pro-bezpeku

НАТО та ЄС підписали спільну декларацію про безпеку

 • 13568 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Генеральний секретар НАТО та керівники євросоюзних відомств підписали декларацію у справі європейської безпеки. Голова Європейської ради Дональд Туск наголосив на тому, що США не будуть мати кращого союзника, ніж Європа. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо".

"Ми підписали важливу декларацію, яка переносить співпрацю між Європейським Союзом та НАТО на наступний рівень. Мета наша проста: прагнемо захищати європейських громадян за допомогою усіх можливих засобів", - сказав Дональд Туск.

Дональд Туск звернувся до президента США Дональда Трампа: "Шановний пане президенте, Америка не має і не буде мати кращого союзника, ніж Європа".

Президент Європейської ради наголосив, що європейські країни призначають на обороноздатність набагато більше, ніж Росія і стільки ж, скільки Китай.

"Ви не можете мати сумнівів, пане президенте, що це інвестиція у спільну європейську та американську обороноздатність, а цього не можемо сказати про видатки на обороноздатність Росії та Китаю", - сказаві він.

Спільна декларація ЄС та НАТО стосується поліпшення мобільності військ, боротьби з тероризмом і стримування контрабанди людей у Середземному морі, а також боротьби із кіберзагрозами.

Як повідомляв УНН, конфлікт на Донбасі і незаконна анексія Криму Росією свідчать про потребу країн НАТО підвищити витрати на оборону. Таку заяву зробила канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО та ЄС підписали спільну декларацію про безпеку

     • 13568 переглядiв

    Македонію під час саміту запросять стати 30-м членом НАТО

     • 7409 переглядiв

    В Україні подорожчали яловичина, цукор і ковбаси

     • 11843 переглядiв

    У лісі на Закарпатті заблукала киянка

     • 13418 переглядiв

    З печери в Таїланді евакуювали всіх дітей і їх тренера

     • 10432 переглядiв

    Президент попрощався з Левком Лук’яненком

     • 8251 переглядiв