nato-maye-obgovoriti-garantiyi-bezpeki-dlya-kiyeva-stoltenberg

НАТО має обговорити гарантії безпеки для Києва – Столтенберг

 • 296913 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс має обговорити гарантії безпеки для України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Столтенберг у середу заявив, що НАТО має обговорити варіанти надання Україні гарантій безпеки на час після її війни з росією.

За його словами, коли повномасштабна війна закінчиться, НАТО потребуватиме домовленостей, щоб гарантувати, що росія не просто передислокує свої сили для наступної атаки.

Водночас Столтенберг дав зрозуміти, що НАТО - відповідно до статті 5 Вашингтонського договору - надаватиме повноцінні гарантії безпеки лише повноправним членам.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що нарешті варто визначити алгоритм, коли і в результаті яких кроків відбудеться приєднання України до НАТО. І нарешті варто оформити гарантії безпеки для України на шляху до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal сказав, що не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за його підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може приєднатися до Альянсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Візит короля Чарльза до Франції перенесли на вересень

     • 100053 переглядiв