nato-maie-namir-protiahom-nastupnoho-roku-nadaty-40-miliardiv-yevro-dopomohy-ukraini-u-sferi-bezpeky

НАТО має намір протягом наступного року надати 40 мільярдів євро допомоги Україні у сфері безпеки

 • 27552 переглядiв

На саміті НАТО лідери країн-членів Альянсу підтвердили своє зобов'язання надати довгострокову безпекову допомогу Україні для посилення обороноздатності проти російської агресії.

На саміті НАТО у Вашингтоні оголошено рішення про довгострокову підтримку України в умовах російської агресії. Про це повідомляється на офіційному веб-сайті НАТО, передає УНН.

Деталі

На саміті НАТО у лідери Альянсу підтвердили свою тверду відданість суверенній та незалежній Україні, обіцяючи масштабну довгострокову безпекову допомогу.

Сьогодні ми підтверджуємо нашу непохитну відданість Україні як суверенній, демократичній, незалежній державі. Для цього Україні потрібна наша довгострокова підтримка

- заявив генеральний секретар НАТО.

Відповідно до нових зобов'язань, члени Альянсу мають намір надати мінімальне базове фінансування у розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року та забезпечити стійкий рівень допомоги з питань безпеки для України. Це рішення має на меті зміцнити обороноздатність України та забезпечити її здатність ефективно протистояти будь-яким загрозам.

Крім того, було зауважено, що країни-учасниці мають у зобов’язаннях надавати Україні військове обладнання, матеріальну допомогу, витрати на обслуговування та логістику військової техніки, витрати на військову підготовку, оперативні витрати з військової підтримки, інвестиції в оборонну інфраструктуру та оборонно-промисловий комплекс України, а також внески до трастових фондів НАТО, включаючи нелетальну допомогу.

Ця підтримка буде надаватися через різні механізми, включаючи НАТО, двосторонні та багатосторонні угоди. Члени Альянсу зобов'язалися здійснювати пропорційні внески, враховуючи їх частки у ВВП, та звітувати про це двічі на рік перед НАТО.

На Вашингтонському Саміті члени Альянсу підтвердили незворотній шлях України до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством в НАТО11.07.24, 00:35

Популярні

Новини по темі

На Львівщині працює ППО

 • 19823 переглядiв