ukenru
natkhnenni-kanadoyu-tisyachi-novozelandtsiv-piketuvali-parlament-cherez-mandat-na-vaktsinatsiyu

Натхненні Канадою: тисячі новозеландців пікетували парламент через мандат на вакцинацію

 • 15596 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Тисячі мешканців Нової Зеландії провели демонстрацію у столиці Веллінгтоні на знак протесту проти урядових мандатів на вакцинацію від COVID-19, натхнених аналогічними протестами у Канаді, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Демонстранти, переважно без масок, зібралися навколо будівлі парламенту Нової Зеландії незадовго до першого щорічного виступу прем'єр-міністра Джасінди Ардерн.

Протестувальники тримали плакати із закликами до "свободи" і пообіцяли розбити табір біля будівлі парламенту доти, доки не буде знято обмеження через COVID-19.

На пресконференції Ардерн повідомила журналістам, що зустрічалася з протестувальниками, але додала, що вони представляють думку меншості на заходи щодо боротьби з пандемією.

Що передувало

У Канаді протест, який розпочався з далекобійників, які виступають проти мандатів на вакцинацію, закрив деякі частини столиці Оттави і переріс у ширші мітинги проти заходів громадської охорони здоров'я та прем'єр-міністра Джастіна Трюдо.

Ці протести також знайшли прихильників серед украй правих у США, а також серед політиків Республіканської партії, включаючи колишнього президента Дональда Трампа та сенатора Теда Круза (від штату Техас).

Доповнення

Влада Нової Зеландії ввела одні з найжорсткіших обмежень у світі для контролю за поширенням коронавірусу.

Під час свого першого парламентського виступу у 2022 році Адерн сказала законодавцям, що пандемія не закінчиться з нинішнім поширенням варіанту Omicron, заявивши, що країна має підготуватися до появи нових варіантів наприкінці цього року.

Минулого тижня урядовці заявили, що країна планує поетапне відкриття своїх кордонів до жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу