nastupnoho-tyzhnia-kolomoiskyi-znovu-sprobuie-povernuty-sobi-pryvatbank

Наступного тижня Коломойський знову спробує повернути собі ПриватБанк

 • 25249 переглядiв

29 липня суд розгляне апеляцію Коломойського на рішення про закриття справи щодо повернення акцій ПриватБанку. Банк сподівається на справедливе рішення, оскільки за законом акції не можуть бути повернуті колишнім власникам.

Наступного тижня, 29 липня, Північний апеляційний господарський суд планує розглянути справу щодо спору між ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським та компанією Triantal Investments (справа № 910/1834/19).Про це йдеться у повідомленні банку, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснюють, що таким чином ексвласник банку хоче повернути собі права власності на акції фінустанови.

Зазначається, що в травні поточного року господарський суд Київ закрив провадження у справі за позовом колишніх власників Приватбанку. Однак останні, намагаючись скасувати націоналізацію та визнати недійсними договір купівлі-продажу акцій банку державою, подали апеляцію.

ПриватБанк сподівається на об'єктивний та неупереджений розгляд справи та винесення справедливого рішення. Згідно з нормами чинного законодавства, а саме відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та Закону 590-ІХ акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам

- пояснює адвокат ПриватБанку.

Згідно з матеріалами справи, до націоналізації банку Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%.  Компанія Triantal Investments зареєстрована на Кіпрі та визначена як пов'язана з ексвласниками. 

Нагадаємо

Шевченківський суд Києва продовжив тримання під вартою Ігоря Коломойського до 2 вересня 2024 року у справі ПриватБанку. Суд також визначив заставу у розмірі 650 тисяч прожиткових мінімумів та наклав ряд зобов'язань.

Популярні

Новини по темі