nastup-zsu-demonstruie-brak-oboronnykh-resursiv-rf-tspd-pro-mozhlyvist-novoi-khvyli-mobilizatsii-u-rf

Наступ ЗСУ демонструє брак оборонних ресурсів рф: ЦПД про можливість нової хвилі мобілізації у росії

 • 28807 переглядiв

Наступ ЗСУ у Курській області виявив дефіцит оборонних резервів РФ. Путіну потрібно 300-500 тис. нових бійців, але він уникає мобілізації через можливий спротив суспільства.

Наступальна операція ЗСУ у курській області продемонструвала дефіцит у росії оборонних резервів. Тож у рф все частіше ширяться чутки про нову хвилю мобілізації. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО, передає УНН.

Деталі

Аналітики наголошують, що війська рф війська не встигають поповнювати втрати на передовій, а починаючи з травня 2024 року мають абсолютний рекорд зі щомісячних втрат особового складу, які перевищують 30-40 тисяч.

Окрім того, ситуації різко погіршив наступ ЗСУ у курській області. 

Згідно з попередніми підрахунками, щоб компенсувати виснаження та провести ротацію військ, розгорнутих в Україні, путіну протягом наступних 12 місяців потрібно від 300 до 500 тис. нових бійців.

Британська розвідка: рф розширює своє вербування на Глобальному Півдні, щоб уникнути додаткових мобілізацій усередині самої країни 10.06.24, 11:25

Тож ситуація, за якої основна частина елітних російських військ була утилізована в Україні, спонукає кремль знову задуматися про оголошення другої хвилі мобілізації.

А втім, у ЦПД впевнені, що путін стримується від мобілізації, адже це викличе посилення спротиву у суспільстві. Зокрема, так було у 2022 році, коли призов 300 тис. резервістів викликав сплеск протестів росіян та спровокував втечу з країни мільйона чоловіків призовного віку.

По-друге, навіть у наявних підрозділів російської армії дефіцит техніки складає 60%-70%. Тож додаткові 300 тисяч призовників, яких немає чим озброїти, не лише не зможуть виконувати бойові завдання, а й відчуватимуть безвихідь і чекатимуть на поразку, поповнять російську статистику загиблих, поранених та полонених.

- переконані аналітики.

Окрім того, у Центрі протидії дезінформації наголошують, що санкційний тиск та витрати на війну настільки виснажили російський бюджет, що для виплат учасникам так званої "контртерористичної операції" у курській області виділені у сотні разів менші ресурси, ніж для російських солдатів, які беруть участь у "сво" в Україні.

За словами путіна, на "сво" перебуває майже 700 тисяч росіян14.06.24, 23:17

Фахівці наголошують, що досі путін уникав непопулярних рішень, а офіційні особи кремля заспокоюють населення рф, говорячи, що жодної необхідності проводити мобілізацію через ситуацію в курській області немає, бійців на фронті вистачає.

Попри це, кремль зосередився на закликах до патріотизму, пропозиціях щодо підвищення виплати контрактникам, та заманюванні людей з найбідніших регіонів рф

Нагадаємо

У Boomberg заявили, що Кремль може оголосити загальну мобілізацію через нестачу військових для покриття втрат на фронті. Росії потрібно близько 500 000 нових солдатів протягом наступних 12 місяців для компенсації виснаження військ в Україні.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Поселитися у гуртожиток тепер можна через Дію

     • 12332 переглядiв

    У Львові створять 3D-моделі давніх писанок з 12 регіонів України

     • 11541 переглядiв

    У Берліні українець ліг посеред проспекту та загинув

     • 12384 переглядiв