nardep-yatsenko-zvinuvativ-kolishnogo-politvyaznya-suschenka-u-roboti-na-rosiysku-fsb

Нардеп Яценко звинуватив колишнього політв'язня Сущенка у роботі на російську фсб

 • 158630 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Народний депутат Антон Яценко, який розгорнув боротьбу проти місцевої влади на Черкащині, звинуватив колишнього бранця кремля, а нині першого заступника голови Черкаської облради Романа Сущенка у роботі на російську фсб. Про це він заявив у своєму відео на Facebook, передає УНН.

Деталі

Такі звинувачення Яценко закинув після того, як Роман Сущенко закликав нардепа скласти мандат через його причетність до корупційних схем та підривну діяльність проти місцевої влади в регіоні. Через це нардеп припустив, що Сущенко міг бути завербований російськими спецслужбами, коли був ув’язнений у рф.

Цитата

Збережена лексика Антона Яценка:

“Мене наводить на думку, що пан Сущенко - це просто агент ФСБ. І цей фсбшний "чмоня" намагається зараз під час війни авторитетних політиків в Україні дискредитувати. Хай він пройде поліграф, що його не вербували ФСБ. Цікаво було б подивитись”, - заявив Яценко у своєму відеоблозі.

Додамо

Сам Антон Яценко раніше категорично відмовлявся проходити тест на поліграфі. Так, у 2019 році Яценку закидали спробу підкупу нардепів з податкового комітету ВР, аби ті не голосували за законопроєкт, який ліквідовував корупційну схему у сфері оцінки нерухомості, відому як “майданчики Яценка”. Коли скандал щодо хабарів нардепам набув розголосу, деякі народні обранці пройшли тест на “детекторі брехні”, аби довести, що не причетні до злочину. Утім, Яценко проходити поліграф відмовився.

Нагадаємо

Антон Яценко, який раніше був членом “Партії регіонів”, уже під час повномасштабної війни в Україні розгорнув боротьбу проти місцевої влади на Черкащині. Зазначимо, що на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Яценко зник з Черкаської області, від якої він пройшов до парламенту. Не бачили його і у Верховній Раді, зокрема, він пропустив голосування за введення режиму воєнною стану в Україні. Його зникнення пов’язують з приїздом в Україну колишнього очільника Черкаської ОДА та “ексрегіонала” Сергія Тулуба, який втік з України у 2014 році.

Повернувшись, Яценко почав активно критикувати владу регіону, зокрема голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Яценко почав ініціювати проти нього кримінальні справи, звинувачуючи у різних злочинах, зокрема в хабарництві.

На захист Табурця стали місцеві депутати, а сам військовий губернатор подав до суду позов проти Яценка щодо захисту честі й гідності.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Mercedes-Benz йде з ринку рф та продає активи - Reuters

     • 177592 переглядiв