namahavsia-vbyty-tsyvilnoho-pid-chas-okupatsii-kyivshchyni-sbu-oholosyla-pidozru-spetsnazivtsiu-hru

Намагався вбити цивільного під час окупації Київщині: СБУ оголосила підозру спецназівцю гру

 • 25114 переглядiв

Підозрюваний брав участь у захопленні селища Козаровичі Вишгородського району. Під час окупації населеного пункту Тамрян був залучений до проведення так званих «зачисток», спрямованих на виявлення учасників руху опору в регіоні.

Правоохоронці викрили ще одного росіянина, який причетний до катувань цивільного населення у період окупації частини території Київщини. Про це заявили в СБУ, передає УНН.

Деталі

Йдеться про  Олександра Тамряна – 24-річного військовослужбовця 14-ї окремої бригади спецназу головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру).

Слідчі з'ясували, на початку повномасштабного вторгнення 

Фігурант брав участь у захопленні селища Козаровичі Вишгородського району. Під час окупації населеного пункту Тамрян був залучений до проведення так званих "зачисток", спрямованих на виявлення учасників руху опору в регіоні.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили Тамряну про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене групою осіб). Тривають комплексні заходи, щоб покарати воєнного злочинця рф

- підсумовують в СБУ. 

Наказував обстрілювати енергосистему України: командиру авіаполку рф оголосили підозру05.08.24, 16:18

Доповнення

Правоохоронці з'ясували, що на початку березня 2022 року, перебуваючи на території селища Тамрян, підозрюваний разом з іншими військовими рф об’їжджав помешкання місцевих жителів.

Під час одного з таких "рейдів" Тамрян увірвався на подвір’я 50-річного чоловіка і збив його з ніг прикладом автомата.

Далі фігурант та ще чотири військовослужбовці рф продовжили бити потерпілого ногами та прикладами.

У такий спосіб Тамрян намагався отримати від чоловіка "зізнання" у співпраці із Силами оборони. Але зловмиснику цього не вдалося.

Потім окупанти залишили потерпілого стікати кров’ю у дворі, а фігурант пригрозив йому, що зараз повернеться і вб’є чоловіка. За даними слідства, потерпілому вдалося сховатися і тим самим уникнути фізичної розправи

Унаслідок побиття росіяни зламали йому ребра, розбили голову, пошкодили грудну клітку, поперек і ноги.

Нагадаємо

СБУ повідомила про підозру Олексію Дюміну та Юнусу-Беку Євкурову за планування та ведення агресивної війни проти України. Обидва посадовці входять до близького оточення Путіна і допомагають йому вести війну.

Популярні

Новини по темі