namahavsia-spalyty-budivliu-ttsk-na-vinnychchyni-zatrymanyi-17-richnyi-ahent-fsb

Намагався спалити будівлю ТЦК на Вінниччині: затриманий 17-річний агент фсб

 • 33497 переглядiв

У Вінниці затримано 17-річного агента ФСБ з Одеси, який намагався підпалити будівлю ТЦК. Підозрюваному загрожує довічне ув'язнення за диверсію в умовах воєнного стану.

Правоохоронці затримали у Вінниці агента фсб, який намагався спалити одну з адмінбудівель ТЦК на території регіону. Також він планував серію підпалів на території Житомира. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

Правоохоронці затримали агента фсб "по гарячих слідах" після того, як він кинув "коктейль Молотова" у стіну військкомату та відзняв загоряння на камеру телефону.

За даними слідства, ворожим агентом виявився 17-річний житель Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору фсб через пошуки швидкого заробітку в інтернеті. 

Представник російської спецслужби запропонував одеситу за гроші вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Після "тестових" завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони у портовому місті окупанти "відрядили" свого поплічника на Вінниччину. Там диверсант мав підпалити будівлю ТЦК.

Націлювалися на ТЦ, заправки та ринки в Україні та ЄС: у спецоперації з 37 обшуками "накрили" агентурну групу фсб, яка готувала підпали25.07.24, 09:30

Після цього завдання диверсант мав продовжити серію підпалів на території Житомира, вказали в СБУ. 

Під час обшуків у фігуранта вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Популярні

Новини по темі

Сили ППО збили ракету Х-59 та 89 ударних БПЛА - Олещук

 • 39359 переглядiв