nachalnyk-viddilu-nbu-otrymav-pidozru-v-prodazhi-zemli-za-zanyzhenoiu-tsinoiu-zi-zbytkamy-u-ponad-5-mln-hryven

Посадовця НБУ підозрюють в продажі землі за заниженою ціною зі збитками у понад 5 млн гривень

 • 11072 переглядiв

Начальнику відділу НБУ повідомлено про підозру у службовій недбалості при продажі земельних ділянок. Через продаж за заниженою ціною державі завдано збитків на суму понад 5 млн грн.

Начальнику одного з відділів Національного банку України повідомлено про підозру у службовій недбалості при продажі земельних ділянок НБУ. Через продаж за заниженою ціною державі завдано збитків на понад 5 млн грн.  Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, у 2021 році Національний банк України набув право власності на майно, передане в іпотеку фізичною особою, зокрема і земельні ділянки, розташовані у Київській області загальною площею понад 15 га. На той час ці ділянки коштували майже 9 млн грн.

В 2022 році НБУ затвердило умови продажу цього майна та земельних ділянок.

Підозрюваний мав забезпечити належний контроль та перевірку вартості земельних ділянок.Продавати ділянки мали б за вартістю, визначеною під час оцінки. Натомість виставили на продаж їх за балансовою ціною, що набагато нижча. Відповідно це призвело до втрати активів банку на суму понад 5 млн грнНачальнику одного з відділів Національного банку повідомлено про підозру за фактом службової недбалості під час реалізації майна банку, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

- розповіли у прокуратурі

Йому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Шахрайське заволодіння готелем на воді "Баккара" у Києві - підозру отримав директор підприємства06.09.24, 11:29

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС продовжив обов'язки Князєву до 9 листопада

     • 11197 переглядiв

    Палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині: затримано агента рф

     • 19038 переглядiв

    У Сумах на тлі повітряної тривоги чули вибух

     • 15965 переглядiв

    Литва розробить план масової евакуації до початку жовтня

     • 10021 переглядiв