nachalnika-slidchogo-viddilu-politsiyi-pidozryuyut-u-vimaganni-5-tis-dol-khabara

Начальника слідчого відділу поліції підозрюють у вимаганні 5 тис. дол. хабара

 • 11257 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. На Івано-Франківщині начальник слідчого відділення поліції підозрюється у вимаганні 5 тис. доларів США неправомірної вигоди. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру начальнику слідчого відділення одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області в одержанні від громадянина неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, начальник слідчого відділення поліції за попередньою змовою зі своїм заступником одержав 5 тисяч доларів США від батька чоловіка, якому працівники поліції погрожували повідомити про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За грошову винагороду правоохоронець обіцяв чоловіку не притягувати його сина до кримінальної відповідальності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, його відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

У разі доведення вини, начальнику слідчого відділення поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці на Волині викрили начальника відділу місцевої прокуратури, який, як вказано, займався фабрикування справ за "винагороду".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Синоптики дали прогноз погоди на завтра

     • 17348 переглядiв

    Україна припинила закачку газу на чотирьох ПСГ

     • 16644 переглядiв

    Чоловік підпалив себе після сварки з дружиною

     • 16334 переглядiв