na-zaporizhzhi-zoseredzheno-blyzko-90-tys-viiskovykh-rf-ale-oznak-formuvannia-nastupalnoho-uhrupovannia-voroha-ne-vyiavleno-lykhovii

На Запоріжжі зосереджено близько 90 тис. військових рф, але ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено - ОСУВ "Таврія"

 • 18056 переглядiв

У Запорізькій області зосереджено близько 90 тис. російських військових. Розвідка не виявляє ознак формування наступального угруповання ворога, бойові дії мають позиційний характер.

Чисельність особового складу противника у Запорізькій області сягає майже 90 тис. солдат, але за даними розвідки, різких, суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає і ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" в ефірі телемарафону у вівторок, передає УНН.

Деталі

Наразі характер бойових дій позиційний, йде позиційне протистояння. росіяни просто не мають змоги проводити штурмові дії на кількох напрямках одночасно. При тому, що ворог активний на Покровському напрямку. На нашій операційній зоні, хоча і намагається проводити якісь точкові атаки, але це невеликими піхотними підрозділами. Зараз тут ведеться позиційне протистояння. Хоча якщо взяти чисельність особового складу противника, наприклад, у самій Запорізькій області, то росіян тут досить багато: майже 90 тис. І спостерігається приріст цієї кількості - десь за останні три тижні додалося ще 2 тис

- сказав Лиховій.

Як вказав Лиховій, розвідка повідомляє, що різких, суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає і ознак формування наступального угруповання ворога не виявлено.

Тобто тієї кількості ворога, яка присутня в Запорізькій, Херсонській областях, не вистачає для ведення результативних наступальних дій кудись далі тих рубежів, де ворог наразі стоїть. Можу сказати, що дуже результативно працюють наші ракетні війська і артилерія

- додав Лиховій.

Також він розповів, що, якщо говорити про весь придніпровський напрямок, це узбережжя Дніпра переважно в Херсонській області, то там кількість російського угруповання становить 65 тис. солдат.

"Але потрібно враховувати, що там є природна перешкода для ворога у вигляді річки Дніпро. Ми вже комунікували ситуацію щодо Кринок. Це те, що село повністю зруйноване, позицій, за які можна було б триматися, в самому населеному пункті Кринки вже не залишилося. Тому наші захисники перебувають на інших визначених позиціях і на плацдармах, але також на лівому березі Дніпра. Суттєвих змін у цьому плані не відбулося. Сили оборони продовжують і надалі виконувати бойові завдання на лівобережжі, зокрема й у районі села Кринки, продовжують нищити ворога", - додав речник.

Нагадаємо

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляв, що ворог продовжує перекидати техніку та особовий склад в бік Розівського району Запорізької області. Машини окупантів відверто свіжі, а солдати - у новій формі, що може свідчити про новосформовані на території росії підрозділи з контрактників/мобілізованих.

Популярні

Новини по темі