na-volyni-perekryly-kanal-vvezennia-v-ukrainu-pidrobnykh-likiv-vyrobnytstva-rf-i-bilorusi

На Волині перекрили канал ввезення в Україну підробних ліків виробництва рф і білорусі

 • 12093 переглядiв

Правоохоронці перекрили канал контрабанди фальсифікованих медпрепаратів через Польщу. Організатор та 4 спільники щомісяця отримували понад 2 млн грн від продажу через інтернет-магазини та соцмережі.

Правоохоронці на Волині перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків російського та білоруського виробництва. Схему ввезення фальшивих ліків через Польщу організував 48-річний мешканець Волині разом з чотирма спільниками. Про це повідомляє Нацполіція України, пише УНН.

Медикаменти завозились контрабандним шляхом, транзитом через Республіку Польща. Організував канал ввезення та збуту фальсифікованих медпрепаратів 48-річний житель Волинської області, який залучив до злочинної діяльності чотирьох спільників,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області спільно зі слідчими обласного управління поліції, ліквідували канал нелегального постачання фальсифікованих медичних препаратів російського та білоруського виробництва.

З метою збуту фальсифікованих медзасобів, ділки створили інтернет-магазини, профільні групи у соцмережах та месенджерах. Доставка ліків покупцям здійснювалася через поштові сервіси, а їх оплата - накладеним платежем, або шляхом перерахунку коштів на карткові рахунки фігурантів.

Щомісячний грошовий оборот зловмисників від продажу фальсифікованих лікарських засобів становив понад 2 мільйони гривень.

24 липня поліцейські провели шість обшуків за місцями зберігання медпрепаратів та проживання фігурантів. У ході заходів були вилучені російські та білоруські медикаменти, понад 2 мільйони гривень у різній валюті, чорнові записи фігурантів, товарно-транспортні накладні про відправку лікарських засобів поштовим зв’язком.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, проведення експертизи та правової кваліфікації злочину. Слідчі дії тривають за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Викрито міжрегіональний канал збуту наркотиків та психотропів: 14 затриманих, вилучено "товару" на понад 11,5 млн гривень22.07.24, 16:10

Популярні

Новини по темі

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 12360 переглядiв