na-vinnychchyni-zatrymaly-cholovika-yakyi-spapliuzhyv-mohyly-viiskovykh

На Вінниччині затримали чоловіка, який спаплюжив могили військових

 • 23581 переглядiв

У Вінницькій області затримали чоловіка, який осквернив могили українських воїнів, пошкодивши фоторамки. Підозрюваний, раніше судимий за крадіжку, зізнався у скоєному, заявивши, що на той момент перебував у стані алкогольного сп'яніння.

У Вінницькій області правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами українських військовослужбовців. Про це з посиланням на Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, передає УНН

Деталі

За словами начальника відділення поліції №3 Максима Боднюка, 18 грудня до поліції надійшло повідомлення від жителя Оратівської громади про те, що в селі Новоживотів на кладовищі на могилах чотирьох захисників невідомі пошкодили фоторамки й забрали їхні фото.

Танцювали на могилах українських захисників: у Києві правоохоронці затримали двох дівчат25.08.23, 07:54 • [views_2371935]

Правоохоронці одразу почали встановлювати обставини злочину. Продовж кількох годин оперативники розшукали свідків, які бачили чоловіка, причетного до правопорушення. Невдовзі поліцейські встановили місце знаходження й самого зловмисника та затримали його в сусідньому селі, де він проживає.

На місці злочину та з самим фігурантом слідчі провели всі необхідні процесуальні дії. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Слідчими відділення поліції № 3 Вінницького районного управління проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення

- резюмували у відомстві.

Доповнення

З'ясувалось,  що 35-річний затриманий вже притягувався до відповідальності за крадіжки. Вранці 18 грудня, з його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах, забрав фото, які потім викинув.

Нагадаємо

У Києві поліцейські викрили групу малолітніх, які обкрадали могили полеглих Героїв. Хлопці та дівчата, 2010 та 2011 років народження, не соромлячись забирають з могил прапори, браслети, шеврони, нашивки, квіти, а також інші пам’ятні речі.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок

 • 48657 переглядiв