na-pereimenovanii-stantsii-stolychnoho-metro-ploshcha-ukrainskykh-heroiv-vstanovyly-novi-litery

На перейменованій станції столичного метро "Площа Українських героїв" встановили нові літери

 • 29956 переглядiв

На перейменованій станції київського метрополітену встановили нові літери з написом "Площа Героїв України": наразі завершено один комплект з 26 символів з чотирьох необхідних.

В Києві на перейменованій станції метрополітену  "Площа Українських Героїв" змонтували перший комплект літер, передає УНН із посиланням на КМДА. 

Деталі 

Як повідомляється, наразі на колійній стіні встановили один комплект назви станції з чотирьох необхідних. 

Як зазначили в КМДА, один напис має 26 символів і потребує часу для монтажу. Роботи можуть проходити лише вночі, коли відсутні рух поїздів і напруга на контактній рейці.

Загалом, як повідомляється, під час перейменування цієї станції виготовили 104 символи. Вага однієї літери – близько 3 кг. А назва станції "Площа Українських Героїв" є найдовшою серед інших назв станцій метро.

У КМДА розповіли, що автор літер – шрифтовий дизайнер Богдан Гдаль, який за власної ініціативи розпочав роботу над створенням написів минулого року. 

Ідею митця підтримали архітектори перейменованої станції та надали всі необхідні погодження.

Нагадаємо

У травні минулого року у Києві перейменували три станції метро - дві діючі та одну проектну. Перейменували станцію метрополітену "Дружби народів" на станцію "Звіринецька", станцію "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв", проектну станцію метро "Проспект Правди" на станцію "Варшавська".

Тетяна Краєвська

Культура

Популярні

Новини по темі