na-okupovanikh-teritoriyakh-donbasu-ta-krimu-uvyazneno-ponad-400-ukrayintsiv-sbu

На окупованих територіях Донбасу та Криму ув'язнено понад 400 українців – СБУ

 • 13240 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. У слідчих ізоляторах та в’язницях на окупованих територіях Донбасу і Криму перебувають понад 400 українців. Про це заявив в.о. голови Антитерористичного центру при СБУ Юрій Малашко під час круглого столу на тему “Переслідування з політичних і релігійних мотивів на окупованих територіях”, передає УНН із посиланням на "Суспільне".

За словами Малашко, близько 260 осіб ув'язнені на окупованих територіях на сході України. Ще 148 громадян перебувають у полоні в окупованому Росією Криму.

При цьому, представниця Офісу Президента Наталія Зарецька заявила, що російська влада не зацікавлена в обміні полонених.

"Ключі від в’язниць знаходяться у Кремлі. Україна робить максимум для того, щоб обмін і взаємне звільнення могли відбутися, але тут потрібне бажання обох сторін", – сказала вона.

Як повідомляв УНН, раніше голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук повідомив, що проведення обміну утримуваними особами між Україною та ОРДЛО до кінця 2020 року поки малоймовірне.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Українців попередили про туман і посилення льодових явищ

     • 20412 переглядiв

    Шевченко назвав "легендарну якість" у Марадони

     • 13616 переглядiв

    В Україні вже 956 тисяч випадків COVID-19, за добу - 11 742

     • 15066 переглядiв