na-mykolaivshchyni-viiskovyi-zastrelyv-sebe-ta-zastupnyka-komandyra-roty

На Миколаївщині військовий застрелив себе та заступника командира роти

 • 32165 переглядiв

На Миколаївщині 7 січня 2024 року військовослужбовець застрелив заступника командира роти, а після і сам здійснив самогубство. Про це повідомляє Суспільне із посиланням на керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрія Кльопова, передає УНН.

Сьомого січня відбулась подія. О 21:00 ми отримали інформацію, що військовослужбовець — старшина, застрелив зі своє штатної зброї АК-74 заступника командира роти. Орієнтовно, здійснивши шість пострілів, після чого здійснив самогубство. 

— розповів Андрій Кльопов.

Деталі

За даними керівника Миколаївської прокуратури да даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Службове розслідування призначили й у підрозділі 35-ї окремої бригади морської піхоти , де стався інцидент. За результатами розслідування будуть прийняті відповідні рішення. Про це розповів начальник пресслужби відомства Сергій Козачинський.

Стався трагічний випадок, у результаті якого загинуло двоє військовослужбовців. Це сталося в одному з пунктів тимчасової дислокації на Миколаївщині. 

— розповів Сергій Козачинський.

Зазначається, що обидва військовослужбовці нещодавно приєдналися до підрозділу морської піхоти — були мобілізовані. Вони не брали участь у безпосередньому виконанні бойових завдань, обоє чоловіків перебували у тилу. Один з них займався забезпеченням всім необхідним особового складу бригади, інший виконував обов'язки морально-психологічного забезпечення.

Досудове слідство триває. Обставини  трагічного випадку ще встановлюють правоохоронці.

15 ножових поранень: у Києві затримали підозрюваного в жорстокому вбивстві військового01.12.23, 17:35

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Туск обговорить з Дудою візит до Києва

     • 51709 переглядiв

    Вибухи на околицях Києва. Працює ППО

     • 33757 переглядiв

    Українські борчині здобули три медалі на Zagreb Open 2024

     • 30249 переглядiв

    Новий глава МЗС Франції планує відвідати Київ - ЗМІ

     • 42595 переглядiв

    Польща поставить Грузії зенітно-ракетні комплекси

     • 30856 переглядiв