na-kyivshchyni-zapuskaiut-novyi-proiekt-pidtrymky-veteraniv-ta-yikhnikh-rodyn

На Київщині запускають новий проєкт підтримки ветеранів та їхніх родин

 • 13744 переглядiв

У Київській області запускають проєкт з 8 ветеранськими хабами для реінтеграції та підтримки ветеранів та їхніх родин. Проєкт передбачає консультації, менторські програми, школу підприємництва та допомогу у працевлаштуванні.

У Київській області створюють 8 ветеранських хабів для реінтеграції та підтримки ветеранів та їхніх родин. Проєкт передбачає консультації, менторські програми, школу підприємництва та допомогу у працевлаштуванні. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

На Київщині запроваджуємо новий проєкт підтримки ветеранів та їхніх родин. Йдеться про супровід реінтеграції наших захисників та захисниць в професійному та соціальному розвитку

- написав Кравченко у Facebook.

Розповів, що на базі 8 освітніх закладів області діятимуть спеціальні ветеранські хаби.

Ветеранські хаби стануть майданчиками:

  • для нетворкінгу та отримання консультацій;
  • індивідуальної підтримки;
  • планування кар’єри та підготовки до ринку праці.

За словами Кравченка, у закладах професійно-технічної освіти запровадять менторські програми для ветеранів і ветеранок та їхніх рідних з навчання та сприяння працевлаштуванню, а також їх перекваліфікації.

Крім цього, буде організована школа підприємництва. Це навчальний курс для підприємців-початківців та охочих започаткувати власну справу.

"Завдяки цьому ветерани отримають можливість скористатись урядовою програмою "єРобота". Зокрема, отримати Грант для ветеранів та членів їхніх сімей або грант на створення/розвиток власного бізнесу", - вказав голова ОВА.

Зміни до програми "Конкурентоспроможна Київщина" також передбачають нові інструменти стимулювання працевлаштування захисників.

Прийом на роботу учасників бойових дій став новим критерієм рейтингового відбору суб’єктів підприємництва, яким за рахунок обласного бюджету додатково відшкодовуватимуть частину відсотків до рівня 0% в рамках Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Детальну інформацію про проєкт можна буде отримати у Київському обласному центрі зайнятості та його територіальних підрозділах, офісах "Зроблено в Україні" та ЦНАПах регіону.

Когенераційні установки та термомодернізація будівель: в ОВА розповіли, як Київщина готується до опалювального сезону 24.07.24, 22:09

Популярні

Новини по темі