ukenru
na-khersonshchyni-postanovoiu-sudu-prypyneno-netsilove-vykorystannia-ponad-190-ha-zemli-navchalnykh-zakladiv

На Херсонщині постановою суду припинено нецільове використання понад 190 га землі навчальних закладів

 • 60270 переглядiв

Суди Херсонської та Одеської областей ухвалили рішення про припинення нецільового використання понад 190 га землі вартістю 41 млн грн, що належить навчальним закладам, які всупереч законодавству використовувалися в комерційних цілях замість освітніх.

Рішенням Херсонського та Одеського судів припинено нецільове використання землі навчальних закладів, площею понад 190 га та вартістю 41 млн грн, на територіях Новоолександрівської та Високопільської громад Херсонської області, - відповідачі добровільно усунули порушення, передає УНН із посиланням на Херсонську обласну прокуратуру.

За втручання прокуратури припинено нецільове використання земельних ділянок площею понад 190 га вартістю 41 млн грн. 

– ідеться у повідомленні.

Раніше прокурорами було встановлено, що на територіях двох громад Херсонщини, землі навчальних закладів використовувались не за освітнім призначенням, а у комерційних цілях.

На територіях Новоолександрівської та Високопільської громад користувалися земельними ділянками в порушення вимог законодавства. Прокурорами встановлено, що під виглядом укладення договорів про спільну діяльність для проходження виробничого навчання та виробничої практики, землі навчальних закладів фактично використовувались у комерційних цілях, а не за освітнім призначенням

– інформує Херсонська обласна прокуратура.

Втім, у ході розгляду справи відповідачами самостійно вжито заходів до припинення порушень - припинено дію спірних договорів та повернуто земельні ділянки. Також оголошено, що ухвалами господарського суду Одеської області та Великоолександрівського районного суду Херсонської області закрито провадження за позовами Бериславської окружної прокуратури у зв’язку з добровільним усуненням відповідачами порушень, які стали підставою для звернення до суду.

Нагадаємо

У Чернівецькій області викрито масштабну схему ухилення від сплати податків, яка завдала державі 290 млн грн збитків, за участю злочинної організації, яка незаконно імпортувала товари з Туреччини шляхом неправдивого декларування вантажівок як порожніх або маскування товарів із заниженою митною вартістю.