na-kharkivschini-vikrili-agenturnu-merezhu-rosiyskikh-spetssluzhb

На Харківщині викрили агентурну мережу російських спецслужб

 • 15194 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. У Харківській області співробітники контррозвідки Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області блокували діяльність агентурно-інформаторської мережі Головного управління Генштабу Збройних сил РФ. Про це повідомляє УНН з посиланням інформацію прес-центру СБУ.

"До складу мережі входило троє місцевих мешканців, один з яких був чинний офіцером Національної поліції в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення слідчих дій співробітники СБУ задокументували зв'язок учасників агентурної мережі з ГУ ГШ ЗС РФ, а також факти передачі капітаном поліції службової інформації службової інформації МВС України, у тому числі з обмеженим доступом. Крім того, зловмисники передали російським кураторам особисті дані учасників антитерористичної операції.

"Під час спецоперації правоохоронці затримали учасників агентурної мережі. У ході обшуків за місцями їх проживання співробітники СБУ вилучили речові докази, які підтверджують факт виконання ними злочинних завдань в інтересах спецслужб РФ", - зазначили в СБУ.

Фігурантам справи оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Також вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, СБУ спільно з прокуратурою викрила у Чернігові організоване угруповання, яке на замовлення російських спецслужб здійснювало злочини спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106069 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102323 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100295 переглядiв

    Новини по темі

    Савченко зустрілась зі своєю мамою і сестрою біля Ради

     • 8955 переглядiв

    Савченко почали зачитувати підозру

     • 4208 переглядiв

    Савченко залишила будівлю ВР

     • 9168 переглядiв

    Українські військові затримали на Донбасі бойовика

     • 11001 переглядiв

    Савченко: не зраджу народ, віддаючи зірку Героя

     • 7376 переглядiв