ukenru
na-hranty-biznesu-derzhava-spriamuvala-vzhe-37-mlrd-hrn-nazvaly-naipopuliarnishi-sfery-u-novii-khvyli

На гранти бізнесу держава спрямувала вже 3,7 млрд грн: назвали найпопулярніші сфери у новій хвилі

 • 14999 переглядiв

15 600 українців отримали мікрогранти на загальну суму 3,7 млрд грн за державною програмою "Власний бізнес" для започаткування або розвитку власної справи, причому остання хвиля з 573 переможців отримала 136 млн грн.

15 600 українців отримали мікрогранти на 3,7 млрд грн за державною програмою "Власна справа" для започаткування або розвитку бізнесу, причому остання хвиля з 573 переможців отримала 136 млн грн. Про це повідомили у Мінекономіки у вівторок, пише УНН

Від початку дії програми "Власна справа" маємо вже 15 600 переможців, в розвиток бізнесу яких держава інвестує через гранти загалом 3,7 млрд грн. Кожен п’ятий виданий грант - на відкриття своєї справи. Це понад 3 тисячі нових малих та мікропідприємств в різних галузях. Інші взяли гранти на масштабування діючого бізнесу, збільшення обсягів та асортименту продукції й послуг. При цьому ці підприємці створять понад 34 тисячі нових робочих місць в усіх регіонах нашої країни

- зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна. 

Серед отримувачів мікрогрантів шостої хвилі, як вказано, 53% жінок, 34% чоловіків та 13% юридичних осіб. Понад 75% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської області (76 осіб), Рівненської області (42 особи), Івано-Франківської та Вінницької областей (по 40 осіб) і міста Києва (62 особи). Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці шостої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 198 осіб;
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 90 осіб;
  • переробна промисловість – 71 особа.

Доповнення

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.