na-finansovykh-rynkakh-vidnovliuietsia-spokii-pislia-spadu-5-serpnia-zmi

На фінансових ринках відновлюється спокій, після спаду 5 серпня - ЗМІ

 • 13833 переглядiв

Світові фондові ринки відновлюються після вчорашнього обвалу. Індекси зростають, але експерти попереджають, що стабілізація може бути тимчасовою і залежить від економіки США та дій ФРС.

Після однієї з найсерйозніших волатильностей останнім часом, схоже фінансові ринки стабілізувалися, фондові індекси зросли, відігравши частину втрат від спаду.

Пише УНН з посиланням на Bloomberg і Forbes.

Деталі

Світові фондові ринки відновлюються після спаду 5 серпня. Європейські акції втратили ранні досягнення, але сьогодні прибутковість 10-річних облігацій вперше за майже два тижні пішла вгору.

Багато інвесторів заявили, що немає причин побоюватися рецесії, що насувається в США. Купівля S&P 500 після падіння на 5% приносить прибуток протягом останніх чотирьох десятиліть, нагадали стратеги Goldman Sachs Group Inc. Японські індекси Nikkei 225 і Topix, переживши найбільший обвал з часів "чорного понеділка" 1987 року, зросли приблизно на 10%. Ієна хоч і подешевшала на 1,5 %, але потім повернула більшу частину втрат.

Втім, Японія, як і раніше, залишається епіцентром волатильності, - "різкі рухи активізували автоматичний вимикач для ф'ючерсів", повідомляє Bloomberg.

Bloomberg: мировые цены на сахар упали до двухлетнего минимума05.08.2024, 18:26

Перепочинок може бути тимчасовим. Подальші обставини залежать від того, як поведеться економіка США, і якою буде реакція Федеральної резервної системи. Крістофер Дембік, старший інвестиційний консультант Pictet Asset Management вважає, що "серпень буде забарвлений у червоний колір". Однак є думки про тимчасове коригування. 

Гарячіший, ніж очікувалося, звіт ISM з послуг уповільнив кровотечу на Уолл-стріт... Тож ми спостерігаємо не ралі на користь ризику як такого, а здорову корекцію після нездорового розпродажу, викликаного тим, що інвестори кинулися до крихітного виходу

- сказав Метт Сімпсон, старший ринковий стратег City Index Inc.

Нагадаємо

Минулої доби фондові ринки США, Європи та Азії різко впали на тлі побоювань уповільнення економіки США. Індекси S&P 500 і Nasdaq знизилися на 4,1% і 6,3% відповідно, FTSE 100 впав на 2,8%, а Nikkei 225 - на рекордні 12,4%.

Финансовая поддержка от США: Маркарова рассказала, когда Украина получит выделенные средства26.07.2024, 22:01

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Харкову: щонайменше пʼять постраждалих

 • 19578 переглядiв

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 28683 переглядiв

Уряд звільнив заступника глави МОЗ Ємця

 • 25191 переглядiв