ukenru
na-filippinakh-ofitsiyno-startuvav-samit-asean

На Філіппінах офіційно стартував саміт АСЕАН

 • 11918 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У філіппінській столиці Манілі офіційно відкрився 31-й саміт Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), що приймає в ці дні лідерів з 19 держав. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Відкрив саміт президент Філіппін Родріго Дутерте, який почав свій виступ з того, що нагадав присутнім "про звільнення філіппінськими військами менше місяця назад міста Мараві від терористів".

"Я вибачаюся, що задав такий тон на самому початку свого виступу, - сказав філіппінський лідер. - Я просто хотів підкреслити, що наші зустрічі в найближчі два дні і змістовні дискусії торкнуться важливих міжнародних проблем, включаючи тероризм і екстремізм, що стали загрозою для світу і стабільності в нашому регіоні ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко: Україна зацікавилася зміцненням співпраці з АСЕАН

Окрім глав держав, які безпосередньо входять в АСЕАН, на відкритті форуму також були присутні інші світові лідери, чиї країни є партнерами по діалогу "азіатської десятки". Зокрема, тут зібралися президент США Дональд Трамп, прем'єр Держради КНР Лі Кецян, прем'єр-міністри Японії і Канади Сіндзо Абе і Джастін Трюдо, глава уряду Індії Нарендра Моді, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, а також глави урядів Нової Зеландії і Австралії Джасінда Ардерн і Мальколм Тернбулл. Росію на манільських зустрічах представляє прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Нагадаємо, Москва готує зустріч глави МЗС Росії Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном у рамках заходу регіонального форуму АСЕАН в Манілі.

Українські Національні Новини

Новини Світу