ukenru
na-donechchini-vidbulisya-navchannya-tankovikh-pidrozdiliv

На Донеччині відбулися навчання танкових підрозділів

 • 27117 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. На одному з військових полігонів Донеччини відбулося інструкторсько-методичне заняття з організації фахової підготовки танкових підрозділів. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства оборони України.

У першій частині навчального дня учасники ознайомилися із методичними рекомендаціями щодо якісного обслуговування техніки, облаштування інфраструктури для розміщення особового складу.

Після теоретичної підготовки розпочалася практична частина інструкторсько-методичне заняття. В межах виконання контрольних вправ екіпажі Т-64Б демонстрували присутнім навички з індивідуальної підготовки та професійну майстерність під час виконання поставленого завдання. Наочний показ проходив почергово у складі двох екіпажів.

В межах наступного етапу екіпажі бойових машин на час мали подолати чотиристаметрову смугу перешкод з боєкомплектом. Учасники заняття не лише слідкували за тим, як виконувалася вправа, а мали можливість задати питання й отримати відповіді щодо облаштування штучних перешкод: ділянки для бігу із автомобільних шин, з дротяною сіткою на низьких кілках, заболоченої місцевості з імпровізованими пеньками, зруйнованою драбиною тощо. Також вони оглянули навчальні місця з кидання ручних гранат, розбирання-збирання особистої зброї та виконання навчальних вправ зі стрільб.

Кульмінацією дня, звичайно, стали стрільби штатним артилерійським пострілом «з ходу». Згідно з умовами виконання контрольної вправи танкісти мали завантажити боєкомплекту, за командою розпочати рух та здійснити три гарматні постріли по рухомих мішенях, а з курсового кулемета калібру 7,62 мм по ростових фігурах та розрахунку протитанкістів.

Інструкторсько-методичне заняття завершилося підбиттям підсумків та визначенням найбільш ефективних способів ведення різних видів бою, встановленням загального розуміння і методик відпрацювання питань з організації фахової підготовки танкових підрозділів, залучених до проведення операції Об’єднаних сил.

Українські Національні Новини

Мультимедіа